In my head

E mișto să fii altfel!

400691_107526656119497_393334307_nAm ajuns la concluzia, deloc înălțătoare, că adorăm unicitatea dar urmăm banalitatea, ca și concepte reprezentative pentro societatea îndoliată în care trăim. Nu, nu am de gând să mă explic, deși am fost tentată. Cine are ceva de priceput, pricepe.

Cumva, să fii tu într-o lume care se identifică în principiu cu superficialitatea, a devenit un act de curaj și nu ar trebui să fie așa. Să fii tu, ar trebui să fie o obligație pe care o ai față de tine, cea mai însemnată obligație ever! Dar nu, asta e calea dificilă a lucrurilor. Pentru că să fii tu, presupune în prealabil să te decoperi, să te analizezi, până la nivelul la care ajungi să te cunoști cu acuratețea care îți dă libertatea să te definești și ulterior impui în fața celorlalți. Și asta e greu…știu. Descoperirea unui ”altfel” interior și creearea unei vieți în concordanță cu asta, ține de oameni, nu de primatele din care se presupune că ne-am pornit pe lume. Să spunem că ai un talent în a dansa la bară (este doar un exemplu, a nu se lua ad litteram, zic și eu.)…pariez că nu vei urmări o asemenea carieră din mai multe motive, zici tu, întemeiate: nu te lasă părinții (căci, nu-i așa, cui i-ar plăcea să aibă o fată dansatoare la bară? Oricât de artistic ar dansa ea), e posibil să nu te ia nimeni de soață (presupunem că repetițiile necesare pentru a nu îți rupe vreun os când te freci de bara aia nu îți lasă timp și de făcut ciorbă), cum se vor uita oamenii la tine în societate când vei spune cu ce te ocupi? Vor presupune din start că ești o femeie cu moravuri îndoielnice și eventual ai și tarif orar. Astea sunt doar trei din câte mi-au venit în minte la exemplul ăsta și, ei bine, dragele mele, it is all bullshit! Big time. Deciziile noastre nu ar trebui niciodată analizate prin prisma celorlalți din simplul motiv că fiecare are viața lui și ar fi bine să o stăpânească. Dar din cauza acestui bullshit care ne înconjoară, nu reușim să trăim niciodată. Eu mă străduiesc totuși, dar vorbesc în general…la nivel de concept social exemplificat pe o biată meserie, draguță chiar, de a dansa în jurul unei bare…wtf is wrong with that? Anyway…

Exemplele pot continua cu cei care ar vrea să fie zidari dar ajung avocați proști pentru că așa i-au vrut părinții, cu cei care se căsătoresc ca să nu rămână necăsătoriți ca și cum căsătoria ar fi o condiție existențială pentru a supraviețui, sau ceva așa…cu cei care fac copii pentru că, nu-i așa, li se tot spune că fără ei vor fi neîmpliniți (cumva: dacă ai realizat undeva în jurul vârstei de 30 de ani că viața ta e de căcat și nu te va împlini niciodată, fă repede un copil care să se ocupe de asta pe următorii 50 de ani și trăiește prin el, dacă prin tine nu ai fost în stare)…oribil. Așadar, într-o lume care ne decide viața încă de când ne naștem, cine suntem noi cu adevărat este atât de irelevant încăt dacă vreunul din mulțime încearcă să se identifice cu propria-i viață, și nu se încadrează în algoritmul pe care îl cunoașteți cu toții, este considerat ciudat. Sau stârnește sprâncene ridicate și șușoteli acoperite de palme mult prea muncite pentru o comunicate care nu merită.

Și pentru a nu șoca pe nimeni, pentru a fi acceptați de o societate robotică, sau pentru a ne integra într-un șablon care nu justifică decenii întregi de viață, chiar merită să ne anulăm pe noi? What is worse, să uiți de tine sau să uiți de ei? Just saying….

În altă ordine de idei…lucrez la o carte despre vampiroi și dragoste întoarsă pe dos ca o șosetă flaușată, pentru că pot. Și pentru că e mișto să te duci acolo, în lumi în care sensul nu face sens și banalitatea este doar background. Iar părul meu verde jur să se mai înverzească, doar așa, să aibă și doamnele dantelate ce comenta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s