In my head

Superstiții mioritice non-sense

Pisica neagra, superstitie si in alte tari, nu numai la noi

Dragilor, în secțiunea noastră de lifestyle se cerea un articolaș despre superstițiile la români. Fie că unii le aplică mai mult și alții mai puțin, ce-ar fi România fără tradiție, obiceiuri și superstiții balcanice? Retoric vorbind, evident.

De câte ori nu ați suferit de caniculă din pricina conaționalilor care nu deschid fereastra de teama curentului? Că dacă stai între două uși, să circule aerul și eventual să te mai bată și pe tine o briză, fie ea și de capitală, atunci soto te ia capul, măseaua sau alte vulnerabilități pe care altfel, fără crudul mostru al curentului, nu le-ai fi avut. Aceeași belea e și cu aerul condiționat. Să te ferească sfântul să stai în bătaia lui că sigur te ia răceala, febra și alte alea…Singurul moment când românul își asumă un oarecare risc de a se expune la curent este când circulă cu autobuzul, gen 381, și majoritatea turmei decide să deschidă geamurile larg pe 35 de grade caniculă, deși nenorocitul de autobuz are aerul condiționat pornit…no comment!

Altfel, ca să rămânem în același registru, vremea este culpabilă pentru tot felul de dureri și migrene. Te doare genunchiul? E de la ploaie! Te doare capul? E de la ploaie! Te doare spatele?E de la ploaie! And so on and so far.

P-aia cu rahatul o știți? Cică dacă se întâmplă să calci în rahat de câine (neapărat de câine și nu de altă specie pământeană), ai noroc. Nu știu cât noroc este să îți miroasă pantoful a tot felul de chestii dar în spațiul mioritic asta e de bine. Pe același sistem, o mâță neagră care îți taie calea e ghinion, vorba lui Iohannis. Nu căutați logica în astea că indifferent de explicație nu face sens…dar e bine de știut până unde merge spiritual mioritic chiar și în 2015.

Mergem mai departe. Credeți că dacă vărsați sarea sau piperul sunteți în siguranță? Nooo, ăsta clar e semn de ceartă, scandal, nenorocire în casa…gravitatea diferă în funcție de zona de proveniență a ”believer-ului”.

Știți sentimentul ăla de aprindere în obrăjori? Când parcă ai febră locală la fălcuțe? Eh, și ăsta e un semn că cineva vorbește despre tine sau măcar te pomenește. Semn înrudit îndeaproape cu sughițul, care înseamnă relativ același lucru și mai mult, dacă ghicești numele celor care te-ar putea bârfi, cică te oprești din sughiț. Amuzant sau ce? J

Fetelor, dacă sunteți românce, și dacă citiți asta cam sunteți, nu-i așa că nu vă vopsiți părul în zilele alea delicate din lună? Cică n-ar prinde vopseaua, explicați-ne și nouă de unde vine mitul ăsta să ne ferim de necaz!

Următoarea este foarte tare:  Cică dacă furi o pasăre de curte, vei fi pedepsit pe lumea cealaltă să îi numeri toți fulgii și când termini, vine vântul și tre’ să o iei de la capăt, un fel de Sisif al iadului așa, că mă gândesc că în iad se petrece pedeapsa asta, right? Și că veni vorba de iad, cică demonii aud ce vorbim nu și ce gândim, cel puțin ăștia mioritici. Deci mai ușor cu înjuratul la volan sau în alte circumstanțe, da?

Încheiere n-avem. Dar dacă mai știți și alte non-sensuri d-astea, luminați-ne la comentarii 🙂 Vă pup!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s