Living And Writing

Ponta președinte a.k.a Capul lui Moțoc vrem!

Victor_Ponta-premierCam așa s-ar traduce alegerile de anul acesta. Cu precizarea că Moțoc nu este un boier trădător ci un președinte cu stofă de boier, cu numele de Băsescu, fie el trădător sau nu și că în locul strigătelor care se auzeau la poarta lui Lăpușneanu, oamenii României moderne pun ștampile.

Am convingerea că majoritatea celor care vor ștampila buletine de vot, numărabile în stil caragialistic, se va putea lesne împărții în două: cei care au un candidat preferat (cum ar veni fanii vreunuia de e lipit pe stâlp) și cei care cer ”capul lui Moțoc”, zis Băsescu. Sigur, Băsescu nu mai poate candida pentru funcția de președinte, dar poate fi propus ca premier..analog cu duetul Medvedev-Putin și tocmai de asta le e frică oamenilor, de altfel cinstiți și muncitori care vor și ei să trăiască. Nu mai bine neapărat. Ci măcar să trăiască în locul unei supraviețuiri agonice. Așadar, una dintre rațiunile de vot existente ar fi să voteze cu ăla de nu l-ar pune nici mort pe răposatul, premier…adicătelea cu Ponta, că restul se pot suci oricând. Nu că Ponta n-ar putea, dar mă gândesc că îi este o oarecare jenă după ce întreaga lui campanie (să nu spun ascensiune) s-a bazat pe bărfirea lui Băsescu pe la colțurile televiziunilor. Că Ponta apare pe afișe cu Negoiță (ăla de era implicat în scandalul cu premiantele, nu ne pierdem în detalii) nu ne-ar durea foarte tare. Dar pe noi, ăștia care suntem mai ”beți” decât Cetățeanul Turmentat al lui Caragiale, ne doare că nu pricepem mesajul domnului premier…nici ale concurenților săi dar să nu ne luăm cu vorba că-s vreo paișpe la număr și nu ne țin nervii.

Așadar Bucureștiul este zugrăvit stâlp cu stâlp de mesaje electorale iar cele mai poetice, eminesciene și de ce să vă mint, chiar ușor metaforice, sunt ale domnului Ponta. Ce-i de remarcat e că Ponta unește. Nu cred că are prea bine definită noțiunea unirii și mai ales pe cine cu cine unește, dar el unește că vorba aia: ce-i unit, e bun unit. Bine, mai puțin în cazul USL-ului care am văzut cu toții unde a ajuns.”Președintele care unește”….CEEE? mă rog. ”Mândri că suntem români”, aici sunt de acord. Înțeleg logica și metoda de manipulare din spatele ei. Adicătelea ”prostul nu e prost destul, până nu e și fudul”…cu prostia stăteam bine ca nație, cu fudulia stăteam mai slăbuț. Noroc că ne îndreaptă domnul premier spre o luminoasă cale de autoadmirație. Și mă gândesc că dacă le spui alegătorilor ce mari și tari sunt ei doar pentru că aparțin unei nații și s-au născut într-un loc…păi măcar o parte din ăia încep să te simpatizeze. Lăsând un pic ironia imunitară la o parte, noi avem ceva motive să fim mândri că suntem români și chiar să ne mândrim cu România, cel puțin cu aia pitorească, dar aceste lucruri nu i se datorează domnului Ponta și nici nu au vreo relevanță politică din simplul motiv că politica, în întregime, este chiar cea care ne împiedică să fim mândri în totalitate de naționalitatea noastră, got it???Așa…până acum avem o unire nedefinită și o mândrie sugerată, ca mesaje de campanie Politică! „Afișele (n.r. lui Victor Ponta) sunt frumoase. Am văzut câteva în care apăreau imagini din Deltă, cu Sfinxul din Bucegi și niște clădiri și biserici cu arhitectură tradițională. Cred că este bine să ne mândrim cu frumusețile pe care le avem în țară”, a declarat Alex din Bucuresti, specialist IT (cancan.ro). Exact reacția așteptată, nu-i așa domnule Ponta? Îi prostirăți și de data asta….că Sfinxul n-are treabă cu ordonanțele de urgență, neam! Și nici nu vă aparține în vreun fel încât să aveți dreptul să îl folosiți așa, pe post de ”campaign factor”.

Suspiciunea mea și a altora, este că domnul Ponta vrea de fapt să unească românii în jurul unei idei, unor valori comune, împărtășite la unison. Da’ nu-i cam filosofic pentru o campanie politică, domne? Nu puteați să fiți mai pragmatic să priceapă TOȚI românii, dacă tot îi vreți uniți? Așadar Ponta va fi Mr. President și Băsescu nu va fi premier. Sper că românilor le plac Bucegii (nu Berea!) atât de mult, încât să le fie zestre bună încă cinci ani d-aci încolo, deși eu lui nea’ Ponta îi dau minim 10, ca perspectivă spun. Dacă nu și-o face ăsta jubileul la Cotroceni…

P.S. Pentru înjurături, blesteme, incantații….lăsați mesaj, comentariu, mail. Promit să iau la cunoștință.

Comments on: "Ponta președinte a.k.a Capul lui Moțoc vrem!" (1)

  1. Suntem seriosi sau cum? Pe Tonta nu l-as pune nici sa dea cu matura in curtea mea. La ce javra e i-ar fura locul cainelui si mai apoi m-ar musca de cur.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: