Living And Writing

Schimbăm România, o mișcare călcată în picioare!

adDAd

Tinerii ăștia sunt luați la mișto. Constant. Pe toate televiziunile în special la Antena3 care mă dezgustă cu confruntările lor de cârciumă între protestatari și politicieni, sociologi, profesori, toți pupincuriști ai unor partide. Televiziunile sunt strâns legate de clasa politică și singura lor scăpare este prăbușirea mișcării tinerilor de care își bat joc! Fie că sunt cumpărați de un partid sau altul, nicio televiziune nu este suficient de liberă să reziste unei schimbări de clasă politică, wtf are we talking about?!

Am fost aseară în piață și părerile sunt împărțite, ca și nivelul de pregătire al protestatatarilor cu privire la situația actuală. Nivelul lor de înțelegere este divers și odată pus la grămadă devine un strigăt haotic care stârnește rânjete pe fețele celor trecuți de 60 de ani, care nu cred în noi și dau satisfacție trusturilor cu pretenții de obiectivitate! N-om fi noi coerenți în vacarmul care s-a creat dar nici tâmpiți nu suntem. Nu toți! Se invită la aceeași masă reprezentanți ai noștri, ai tinerilor (cât mai tineri cu putință) și magnați ai manipulării publice, politicieni versați care se comportă ca niște cameleoni sadea. De când au început protestele toți politicienii realizează, brusc, cât de jegoși au fost și câte trebuie schimbate. Realizează de fațadă, că poate dacă zic că ”nu mai fac” mai au o șansă! Și se milogesc de mulțime să tolereze niște alegeri anticipate că poate-poate or mai apuca și ei ceva! Penibil! Ăia care nu se milogesc adoptă altă tactică: înjosirea adversarului. Tinerii ăștia invitați pe la televiziuni sunt invitați exact cu scopul de a fi luați la mișto, puși la zid cu eleganță de politicienii care știu cum să se joace cu luminile atunci când vine vorba de imaginea altora, știu cum să scoată în evidență greșelile de orice fel, pentru a apărea ei imaculat de competenți prin comparație. Doar pe principiul acesta s-a bazat mereu politica românească: să arătăm cât e celălalt de tâmpit ca să par eu mai deștept. S-au câștigat alegeri așa! Iar prezentatorii rânjesc complice, sarcastic, suficient de acut încât oamenii care au complexe nedefinite să rezoneze și să rămână rezervați.

Circulă și clișeul cum că ”ăia 30k din piață nu sunt reprezentanți pentru întreaga Românie”. Nu? Păi și restul României de ce dracu’ stă și se uită la televizor din pijamale și nu iese în stradă să se auto-reprezinte??? De ce nu se fac auziți pe internet că slavă Domnului au cum! Unde sunt oamenii care nu rezonează cu tinerii ăștia care vor să mai salveze ce mai e de salvat? Stau și dau din cap scuipând semințe de pe margine? Merci! Așa cum nouă nu ne mai convine să trăim într-o țară murdară de incompetență și ieșim în stradă, facem partid, grupări, citim legi, ne agățăm de ce putem să salvăm ce o mai fi de salvat, așa și cei nereprezentați pot să ia atitudine. Și sunt mai multe forme de a lua atitudine. Ieșitul în stradă este cea mai evidentă dintre ele. Pot să se coalizeze pe internet, să facă site-uri, partide, să descopere Facebook-ul, să scrie petiții, etc. doar să facă ceva mai mult decât un nimic dezaprobator. Există site-ul http://schimbaromania.com/ pe care îl pot susține și în care ORICINE se poate implica și cu toate astea stau și se uită cum se întâmplă lururile pentru ei. La urma urmei este și țara lor. Dar nu, e mai ușor să rămâi în zona ta de confort și să îi lași pe alții să își dea în cap încercând să schimbe ceva pentru toată lumea, nu doar pentru ei.

Vedeți că suntem tineri! Vedeți că în mod evident suntem la vârsta la care încă învățăm. De ce stați și ne criticați ca și cum abia așteptați să o dăm în bară? Ca și cum abia așteptați să iasă anarhie, să fie luată prima decizie greșită care să afecteze la scară largă România, pentru a ne ”da în cap” și a ne spune că n-am știut ce și cum să facem? Așteptați momentul să deveniți războinici după război și să ne dați lecții când deja am pierdut lupta, să spuneți voi atunci cum și ce trebuia făcut! Că acum vă doare în cot și nu ne ajutați nici măcar cu un sfat. Voi nu vreți o țară lipsită de jegul care o caracterizează acum? Vă așteptați ca tinerii ăștia, rockări și tocilari deopotrivă, să le știe pe toate? Vă așteptați să nu facă greșeli? Și de greșelile lor, ardeți de nerăbdare să îi învinovățiți tot pe ei! Vă amuzați copios când face unul vreo gafă legitimă chiar și rânjiți nimicnicii pe sub mustăți!

Când o masă atât de mare de tineri au ieșit în stradă, restul populației, ăștia nereprezentați de se plâng acum că iau alții decizii pentru ei, fie ei jurnaliști sau nu, (am o veste proastă pt voi : cineva, trebuia s-o facă!) trebuia să li se alăture. Să fim o echipă cu mic , cu mare, cu urât, frumos, deștept sau prost. Oamenii cu experiență trebuia să ni se alăture din ziua a doua dacă nu din prima! De când au văzut că protestăm pentru mai bine, nu pentru mai rău. Și mai bine și pentru ei, nu doar pentru noi! Televiziunile transmit evenimentele ”Revoluției” pentru că provoacă audiență, scandal și nu pentru că reușesc să le susțină, dimpotrivă. Dar nu-i nimic. Ne asumăm noi toată răspunderea. Ne asumăm și bunele și relele mișcării ăsteia, și eșecul dar și meritul pentru că tineretul român este singur și dacă nici acum nu e clar că este singur, apăi nu va fi clar niciodată.

Dacă diminutivăm situația, metaforic vorbind, strada este un adolescent recent devenit major care vrea să își ia viața în propriile mâini iar voi, ăștia care stați și vă uitați așteptând să ne rupem gâtul, sunteți părinții care vreți să îi arătați că nu e în stare și să îl țineți în continuare după fusta voastră! Nu așa se face educație. Nu așa se crează oameni! Nimeni nu vrea ca tinerii din România să fie cu adevărat independenți. Îi vreți legați de voi, dependenți de voi, de legile proaste, de viitorul pe care nu le dați voie să și-l construiască! Dependenți de emisiunile voastre penibile și analizele politice cumpărate pe care le prezentați ca mari victorii jurnalistice.

Când se va termina cu ”Revoluția”, lucrurile vor sta fie foarte bine și atunci vom avea o Românie nouă, curată și renăscută și va trebui să spuneți și atunci că nu vă reprezintă așa cum spuneți și acum! Fie va ieși rău și dacă nu va fi anarhie va fi pe aproape sau se vor întoarce politicienii de neînlocuit pentru că nu ne va fi ajutat nimeni să îi înlocuim ba dimpotrivă și tinerii vor face din plecarea în străinătate nu un mijloc cum este acum, ci un scop! Și o să rămâneți să vă corupeți unii pe alții…pentru că atunci când am încercat noi, ăștia 30k din piață să schimbăm ceva, v-ați uitat la noi ca la niște nebuni.

Noi am început ceva. Ceva ce ar trebui continuat, ajutat și suportat de toată lumea ca să reușim. România este a noastră a tuturor și dacă voi nu vreți o schimbare, să nu vă mai plângeți când alții ca noi vor muri iar, la o bere într-un club ascultând muzică pe care nu o puteți înțelege pentru că refuzați să trăiți alături de noi, trăiți doar pe lângă noi!

P.S. http://schimbaromania.com/ – Site-ul pe care vă puteți implica mai mult decât printr-o pancartă suspendată! Site-ul pe care îl puteți susține și de acasă, dacă rezonați cu zecile de mii care ies în stradă! Un site pe care nu îl promovează nicio televiziune și care ar trebui să fie crezul acestei mișcări pentru că este accesibil oricui!

Schimbăm România, ca și Partidul Colectiv, este o mișcare care poate fi confiscată și deja se încearcă asta. Pe site-ul http://www.cine-schimba-romania.ro/# este o încercare penibilă de PR folosind un nume similar cu cel al site-ului original prezentat mai sus, confiscată, ghici de cine? Liberalii înrăiți. Ia priviți print screenul pe care l-am făcut pe site:Untitled

Frumos sau ce? Site-ul original, site-ul nostru, al tinerilor care vrem să schimbăm ceva arată așa:

http://schimbaromania.com/

adDAd

Advertisements
%d bloggers like this: