Living And Writing

Terorismul e mai comercial în franceză

charlie_hebdo1

Așadar cu toții am aflat de tragedia din Franța, nici nu am fi avut cum să nu aflăm cu atâta mediatizare internațională și vinovați cu sau fără vină ecranizați spre a îi vedea umanitatea și a ieși în stradă indignată de toată isteria asta. Nu cred că poate contesta nimeni tragicul evenimentelor la care suntem direct sau indirect martori și pe care nu vreau să le reiau pentru că posturile de știri și publicațiile își fac destul de detaliat treaba de a relata evenimentele cu cât mai multă emfază.

Dragi francezi, români, americani și alții care vă mai solidarizați cu percepția conform căreia atacurile din Franța au vizat libertatea de exprimare, haideți să nu ne mai dăm de ceasul morții pentru o idee pe care nu putem să o aplicăm în exclusivitate, așa cum în lumea noastră de basm ne-am dori. O idee pe care mulți nici nu o înțeleg, dacă e s-o spunem p-aia dreaptă, dar protestul e mai mișto decât vegetatul pe canapea așadar au ieșit pe trotuare, că e ”cool” să ai senzația că ești parte din ceva mare…nu prea contează din CE. Libertatea de exprimare nu înseamna umor grotesc, jignitor la adresa unor persoane sau grupuri de persoane și nici încăpățânarea de a lupta pentru o cauză lipsită de substanță sau demnitate. Jurnaliștii de la Charlie Hebdo nu au făcut istorie cu postările lor care mie nu mi se par nici măcar calitative ci doar un alt nivel al conceptului de ”bullying” american. Gândiți-vă la puștii din școala primară, care fac mișto unii de alții fie pentru că poartă ochelari, sau sunt grași sau sunt proști…etc. La nivelul ăsta, un pic mai politizat, se ”jucau” și cei de la Charlie, doar că și-au luat-o, rău, exact atât de rău cum se preconiza în urma avertizărilor, pentru că da, au fost și avertizați! Dar ei, în ciuda urmelor de ură pe care le lăsau caricaturile lor stupide, au luptat eroic până la ultimul gram de ”mișto” de care au fost capabili, pentru dreptul de a călca în picioare niște extremiști care oricum nu sunt cunoscuți ”worldwide” ca fiind în vreun fel toleranți la ceva! Nu spun că și-ar fi meritat soarta, sigur că nu, însă s-au încăpățânat să continue un război grotesc, cu niște oameni lipsiți de minimă empatie față de semenii lor din afara sferei islamice. S-au încăpățânat să eticheteze libertatea de exprimare prin …glume jignitoare, caricaturiste, ieftine și josnice, la adresa cui au avut ei chef, de dragul epuizării tirajului și a inflamării traficului online. De dragul banilor, pentru că mi-este greu să cred că s-au gândit vreo clipă la modul: ”chiar de-ar fi să mor, tot mai fac mișto de fraierul ăsta de musulman o dată!”. Că au devenit ei martiri pentru că au murit acum, este inexplicabil la nivel logic, nu și emoțional. Nu comentez tragicul din perspectiva umană a atacurilor, care este de necontestat! Însă mișcările de stradă la care s-au alăturat milioane de oameni, strigătele guturale de ”Freedom of speech”, ” la liberté d’expression” sau ”libertate de exprimare”, cum vreți să îi spuneți, sunt STUPIDE!!! Ok, libertatea de exprimare înseamnă să arunci cu noroi în oricine, oricând și oricât?! Dacă da, atunci eu sunt complet ”pafaristă”. Înseamnă să expui opiniei publice un umor discutabil, lipsit de un minim de inteligență și uneori chiar și de coerență? Că dacă da, atunci eu zic să scriem cu toții pe bloguri înjurături la adresa oricui ne convine nouă…chinezii de exemplu par extrem de antipatici, ce-ar fi să îi luăm nițel la șuturi în mod public? Că doar ne exprimăm ce dracu…

Cel puțin interesantă este popularitatea atacurilor din Franța, comparativ cu decapitarea jurnalistului american de care nu s-a sinchisit nimeni…well, aproape nimeni. Acum că au murit caricaturiștii francezi (mi-este greu să îi numesc jurnaliști), pare că lumea e interesată, însă când primul jurnalist american a fost omorât în mod demonstrativ pentru restul lumii, când toată tărășenia a fost filmată și pusă pe YouTube, când Obama a dat cu stângu-n dreptu fără să știe cum să justifice incompetența autorităților americane de a preveni măcelul, nimeni nu s-a alarmat pentru că mapamondul era prea ocupat cu turnarea găleților cu gheață în cap. ( https://irinamariatracy.wordpress.com/jurnalim/galeti-cu-gheata-in-cap-si-cutite-folosite-impropriu-in-desert/ ). Și acum ies cu milioanele în stradă să strige că le-a fost atacată libertatea de exprimare….ba mai mult, Annonymous iau și ei măsuri, tot pe aceeași idee cretină cu libertatea de exprimare…Nimeni nu vede răutatea care nu poate genera decât răutate, ura care nu lasă în urmă decât și mai multă ură și prostia care uneori se plătește cu sânge, mai ales când e făcută publică. Unde mai pui lacrimile lui Hollande, care felicita forțele de ordine franceze (au murit 17 oameni….17!!! Felicitări, forțelor de ordine așadar!)…postările de pe rețelele de socializare care mai nou sunt scrise în franceză indiferent de naționalitatea autorului (trăiască Google Translator), jurnaliștii de la Russia Today care aruncă pisica moartă în curtea americanilor…că deh, nu se poate să fie terorism fără parfum american. Reînvierea evenimentelor de la 11 septembrie 2001, ca o resuscitare menită să legitimeze orice ar avea Franța în gând să facă acum, pentru a potoli furia milioanelor de protestatari care cerșesc o libertate de exprimare neînțeleasă și pentru a justifica niște sume rotunde din bugetul UE. Că deh, dacă vrei securitate plătești, mai ales după ce te atacă musulmanii și este justificat să plătești oricât…se mai crează o nișă, se mai hrănesc niște departamente, se mai printează niște bancnote. Apropo, știați că Obama nu s-a deranjat să meargă la marșul liderilor internaționali în memoria victimelor atacurilor? Hmmm…păi l-o fi interesat și pe el cam tot atât cât i-a interesat pe europeni moartea muuuuuuult mai dramatică a JURNALIȘTILOR americani. Zic! Una peste alta am înțeles că de atacatori s-a ales praful în mare parte…a scăpat gagica, și că Amedy Coulibaly a făcut un filmuleț cu pregătirea grozăviei pas cu pas. Se cheamă că s-a terminat cu Happy End?

Comments on: "Terorismul e mai comercial în franceză" (1)

  1. furtuna Răzvan said:

    Nu este frumos să batem joc de religia mulsumana, au si ei o religie și trebuie respectă

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: